Tel. 070-621 35 66 - mån-fre 7.30-16

Fri frakt till ombud

 Fri support mån-fre 7.30-16

 Boka reparation och service av din släpvagn hos oss

Axeltapp för släpvagnar

Letar du axeltapp för din släpvagn? Här hittar du vårt sortiment av axeltappar för både obromsade och bromsade släpvagnar. Vi har dessutom lång erfarenhet och kunnig support och hjälper dig gärna med ditt val av produkt.

Vad är axeltappar för något?

En axeltapp är en viktig del för att ett hjul ska vara komplett. Olika typer av släpvagnar och fordon behöver olika typer av tappar för optimal funktion. De allra flesta släpvagnar, hästtransporter, husvagnar och båtvagnar har inte någon axel som är genomgående för hjulen. Det som finns i stället är ett rejält rör, oftast ett fyrkantsrör, och på det monteras sedan en tapp på var sida. Den axeltappen har med andra ord en liten bit axel som monterats i det genomgående röret. Dock har vänster och höger tapp ingen kontakt alls med varandra. I den andra delen av axeltappen, alltså den delen som inte sätts in i röret som är genomgående, finns en anordning för att kunna montera hjulet. Det finns så klart ett antal olika axeltappar att välja mellan beroende på den modell av genomgående rör du har samt vilken modell av hjulmontering du vill ha. Varianterna ökar också beroende på att det finns både bromsade och obromsade  axeltappar.

 

Flera varianter

Som tidigare nämnt finns flera olika typer av axeltappar:

  • Bromsad
  • Obromsad
  • Fyrkant

Det finns ytterligare en variant av axeltapp där den istället för att stickas in röret, skruvas eller svetsas direkt i släpvagnens chassi.

Obromsade varianter

Vi på reservdelarsläpvagn.se har ett brett utbud av obromsade axlar samt axeltappar för alla typer av släpvagnar, så som vanliga släp, hästtransporter, husvagnar och båtvagnar. Du kan välja tapp i olika storlekar, dimensioner och utföranden. Ovan syns de modeller av obromsade tappar vi har just nu, men det fylls ständigt på med nya modeller. Våra axeltappar är av kända varumärken med bra kvalitet. Om du ska bygga en hel axel till släpvagn tar du belastningen för axeltappen och multiplicerar den med två. Då får du vad axeln ska klara av.

Bromsade varianter

Vi på reservdelarsläpvagn.se säljer även bromsade axeltappar som har olika belastningskrav och godstjocklek. Vi säljer även här axeltappar av välkända varumärken med hög kvalitet. Ska du bygga en axel hel multiplicerar du axeltappens belastning med två för att få fram vad axeln ska klara.

Modeller för båttrailer

Båtvagnar backas ju oftast ned i vattnet så pass att dess axeltapp är under vattenytan. Om vatten, och speciellt saltvatten, tränger in i lagren kan det ge upphov till rost. Du bör därför välja en tapp som har ett tätt lagerhus när du ska köpa tapp till din båttrailer. Kontakta oss om du behöver hjälp med ditt val!

 

Byte av axel

Kom ihåg att om du bygger om din axel till din släpvagn och vill byta delar, till exempel axeltapp, till andra märken än vad som är original för släpet behöver din släpvagn registreringsbesiktas på nytt.

 

Handla dina produkter hos oss

Som du förstår på vårt namn har vi på reservdelarsläpvagn.se specialiserat oss på reservdelar till alla typer av släpvagnar, så som vanliga släpvagnar, hästtransporter, husvagnar och båtvagnar. I vårt sortiment finns därför en mängd olika modeller av axeltapp som passar till både obromsade och bromsade släpvagnar. Och eftersom vi bara jobbar med kvalitetsprodukter är de axeltappar vi säljer av högsta kvalitet för att du ska få en så bekymmersfri användning som möjligt.

Har du funderingar om axeltappar? Tveka inte att höra av sig till vår kunniga support. De finns redo att hjälpa dig!

Populära produkter i underkategorierna

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen