Tel. 070-621 35 66 - mån-fre 7.30-16

Fri frakt till ombud

 Fri support mån-fre 7.30-16

 Boka reparation och service av din släpvagn hos oss

Stödben för släpvagn

Här hittar du vårt sortiment av stödben som säkrar ditt släp, din hästtransport eller din husvagn. Med ben parkerar du husvagnen bekvämt och säkert oavsett underlag.

Är det dags att köpa tillbehör till din husvagn eller behöver du kanske reservdelar? Vi har alla typer av reservdelar till både vanliga släpvagnar, husvagnar, hästtransporter och båtvagnar. Du handlar tryggt online till bra priser och beställer du innan klockan 15.00 skickar dina varor nästkommande vardag.

Hos reservdelarsläpvagn.se hittar du stödben som passar till exempel de flesta husvagnar. Vi jobbar endast med kvalitetsprodukter och -varumärken, där ibland AL-KO. Deras sortiment av ben innehåller många varianter av traditionella modeller där man får veva manuellt.

Alla stödbens livslängd är lång tack vare att de galvaniseras. Montering sker enkelt på din husvagns chassi. Om du är på jakt efter hydrauliska modeller är det svårt att få till på husvagn då tyngden skulle bli för stor. Om du behöver ett ben till en husvagn med AL-KO-chassi passar de nya stödbenen direkt i de befintliga skruvhålen.

Stödbensplattor finns också att komplettera ditt ben med. Det ger en bättre bärighet om det till exempel är mjukare underlag. Om du har frågor och funderingar gällande din husvagn eller andra typer av släpvagnar hör gärna av dig till vår kundtjänst.

 

När finns behovet?

Om du har din husvagn permanent uppställd kan ett stödben vara bra för att lätta på trycket på hjulen. Också om din husvagn ska förvaras över vintern. Det kan också behövas på campingplatser där läget är sluttande.

Stödben ska inte användas som stöd vid reparation.

 

Vilken modell ska jag välja?

Det är i allra högsta grad en personlig fråga huruvida man vill använda stödben eller inte främst till din husbil. Om behovet finns, behöver du bestämma vilken variant du vill ha. Valet kan fall på en mer enkel, förmånligare konstruktion med vev eller kanske en mer modern, helautomatisk modell där du knappt behöver göra något alls. Manuella varianter är billigast och de är också de lättaste när det gäller vikten. De har också fördelen att de är lätta att montera samt att använda. De är också pålitliga, problemfria och fungerar alltid. Den allra enklaste modellen av ben är ett metallstöd samt en skruvanordning, och med den kan höjden justeras på stödbenet. I vårt sortiment finns enbart manuella modeller men vi förklara skillnaden mellan de olika typerna för husbil nedan.

På en husbil monteras stödbenen i fasta fästen på husbilens chassi, och benen fälls ned med en vev då husbilen är parkerad. När benen är i önskad position, används en sprint för att låsa stödbenen. Det är även lätt att justera ett ben genom att lossa sprinten vid behov.

De allra flesta ben behöver spärras eller lossas vid användning, De kan också ha så kallad ClickFix och då behöver du bara veva så kommer de ned. En stödbensvev som är ergonomisk kan vara bra att investera i, då längden ger en bättre och bekvämare arbetsställning.

Hydrauliska stödben

Hydrauliska ben till din husbil ger en bättre precision tack vare de finkänsliga hydrauliska cylindrarna. Om underlaget är ojämnt är det inget problem, med hydrauliska ben på husbilen finns inte behovet att leta efter en perfekt yta att parkera husbilen på. En knapptryckning gör att bilens levelsystem på bara ett par minuter har justerat höjden individuellt i alla hörn, för att bilen ska stå plant. En annan fördel med hydrauliska ben är också bekvämligheten. Gungningar minimeras i husbilen och du känner knappt när någon kliver i eller ur den. Med hydrauliska ben kan du också justera stödbenens höjd manuellt med hjälp av säkerhetsventiler som tillåter att benen manuellt kan sänkas om något skulle inträffa.

Elektriska stödben

Med elektriska ben till din husbil, används en elektrisk motor för att fälla upp och ner benen. Stödbenen manövreras enkelt med hjälp av en fjärrkontroll alternativt från en manövercentral.

 

Montering

Montering ska ske så långt ut och så långt bak som det går. Det ökar slitstyrkan på hållaren. Rekommendationen är att stödet skruvas fast i ramen. Om du monterar ditt stödben på trägolv behöver du se till att anslutningen för skruvarna kan gå igenom massivt trä. En stor bricka eller platta ska läggas under huvudet på skruven, Ø 50 x 4 mm.

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen