Tel. 070-621 35 66 - mån-fre 7.30-16

Fri frakt till ombud

 Fri support mån-fre 7.30-16

 Boka reparation och service av din släpvagn hos oss

Positionsljus släpvagn

Här hittar du vårt sortiment av positionsljus släpvagn, båttrailer, husvagn och hästtransport som passar alla fabrikat. Alla positionsljus i vårt sortiment är i LED och kan enkelt monteras själv alternativt hjälper vi dig i vår verkstad i Hedemora. Behöver du hjälp att välja? Tveka inte att kontakta vår support!

Varför finns positionsljus och sidomarkeringsljus?

I trafiken måste fordonet synas och därför krävs att positionsljus finns bak och fram som indikerar vart fordonet befinner sig samt hur brett det är på vägen. Sidomarkeringsljusen fungerar likadant men visar hur långt fordonet är.

Regler för positionsljus och sidomarkeringsljus

Positionsljus är alltid vita eller röda. Vitt ljus monteras framåt och det röda monteras bakåt. Detta görs för att medtrafikanter ska få en uppfattning av åt vilket håll fordonet rör sig. Sidomarkeringsljus har en orange färg och monteras på sidan.

Måste släpvagnen ha positionsljus fram?

Framtill ska din släpvagn ha två stycken vita reflexer. Utöver det ska den ha vitt positionsljus i de fall släpvagnen är bredare än 160 centimeter. Bak på släpet ska det sitta röda triangelformade reflexer, bakljus, bromsljus, skyltlykta och blinkers.

Positionsljus och parkeringsljus är oftast samma lampa.

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen