Tel. 070-621 35 66 - mån-fre 7.30-16

Fri frakt till ombud

 Fri support mån-fre 7.30-16

 Boka reparation och service av din släpvagn hos oss

Lastramper - Lastramp för släpvagn

Här hittar du vårt sortiment av lastramper i flera olika storlekar för privat och professionellt bruk. En lastramp, även varianter av ramper kallade tröskelbryggor, är bra att ha när gods behöver transporteras över nivåskillnader. Eftersom jobb sker på olika höjder kommer du ibland att behöva en kortare ramp och ibland behöver du en längre, det är också beroende på vinkeln som behövs upp till plattformen. En lastramp underlättar också på- och avlastning av till exempel ett fordon så som motorcykel, åkgräsklippare eller fyrhjuling från en släpvagn, pick-up eller en skåpbil.

 

Varför lastramper?

Är din släpvagn en transport för bilar eller använder du kanske din släpvagn till att frakta din minigrävare eller Bobcat? Då har förmodligen släpvagnen redan utrustats med en lastramp. Men även om ditt släp inte vanligtvis används till att frakta fordon kan det vara en god idé för dig med en vanlig släpvagn att utrusta den med lastramper. Om lastramper finns till din vanliga släpvagn får du helt nya möjligheter när det gäller vad du kan frakta med ditt släp. Förutom att frakta fordon på släpkärran med en lastramp kan du även lasta andra saker mycket lättare och din släpvagn blir helt enkelt väldigt mycket mer användbar.

Lastramper är oftast tillverkad av aluminium för att uppfylla de tuffa krav som är nödvändiga för en ramp. Den ska inte bara kunna hantera godset utan också trucken som ska köra upp godset. Kontrollera alltid att maxvikten inte överstigs. En så kallad tröskelbrygga används när till exempel truckar eller pallyftare behöver ta sig över trösklar. Eftersom de har platta hjul som inte har luft kan det ibland vara svårt att ta sig över trösklar. Men det underlättas med hjälp av en tröskelbrygga.

Underlättar på- och avlastning

En lastramp förvandlar inte helt plötsligt din släpvagn till en transport för bilar, men det finns en hel del annat som du nu mycket enklare kan lasta av och på. Har du till exempel en fyrhjuling som du vill ha med dig i skogen, kan du enkelt lasta på och av den med hjälp av lastramper. Detsamma gäller om du vill ha med dig din snöskoter när du åker till fjällen. Om din släpvagn har en lastramp slipper du ta hjälp av hela släkten för att först lyfta på och sedan lyfta av ditt tunga fordon. Också lättare fordon så som mopeder och cyklar är lättare att lasta om släpet är utrustat med lastramper.

Lastramper - reservdelarslapvagn.se

Lastramper eller lastramp i aluminium.

Olika typer av lastramper

Förutom att fordon blir enklare att lasta med lastramper finns det även andra saker där lastning underlättas med en ramp. Till exempel en cementblandare på hjul, som är väldigt tung, blir tack vare en ramp lättare att lasta på din släpvagn. Om du ska lasta din släpvagn full med lådor kan även här lastramper hjälpa. Lastrampen fungerar som en landgång till en båt och underlättar för dig när du ska lyfta på lådorna på släpet. Och det kan fatiskt finnas en anledning att titta på våra lastramper, även om du redan har en släpvagn med lastramp för fordonstransport.

Om bilen som du ska frakta på din fordonstransport är låg och släpvagnen är hög kan det hända att vinkeln blir för brant och golvet på bilen tar i släpvagnen. En längre lastramp kan göra vinkeln mellan lastramp och släpvagn flackare och en sådan typ av lastramp underlättar när du ska lasta en lägre bil. Om rampen till din släpvagn har blivit böjd eller om den har gått sönder kan vi hjälpa dig att hitta en ersättare. Att ha en extra uppsättning lastramper kan ibland också behövas om du till exempel på grund av lite plats inte kan använda de långa ramperna.

 

Lastramper - reservdelarsläpvagn.se

Lastramper eller en lastramp underlättar på- och avlastning från till exempel en släpvagn.

 

Flytt av arbetsplats

Om en flytt av en arbetsplats ska genomföras är det ofta stora gods som ska lastas på och av från en släpvagn eller lastbil. Då är det mycket praktiskt med en lastramper eller tröskelbryggor som underlättar och gör projektet lite enklare. I vårt utbud hittar du bra alternativ, som hjälper till att utföra flytt på ett mer snabblöst sätt. Våra lastramper fungerar jättebra på arbetsplatser och vid transport över trösklar och andra besvär. Här ovan finns vårt sortiment av lastramper vi säljer.

 

Vilken ramp är bäst lämpad?

Använder du en mindre skåpbil eller en mindre lastbil när du fraktar ditt gods? Är det problematiskt vid pålastning och avlastning av tyngre gods vid de tillfällen du inte har tillgång till en lastkaj? Lastramper eller en uppkörningsramp löser dina problem effektivt och enkelt. Du skjuter enkelt och snabbt in din uppkörningsramp eller dina lastramper när de inte behövs, och då tar de ingen större plats.

Vi får många frågor om just lastramper och vad som är viktigt att tänka på. Ofta kan en längre lastramp vara att föredra. Det är då lättare att få till en bra lutning. Vi säljer lastramper i flera olika bredder och längder och är enkla att flytta eller transportera. De lastramper vi säljer är tillverkade i aluminium, det är ett material som är starkt men ändå lätt och har ett högt korrorionsmotstånd. Det gör att de är lätta att jobba med och att hantera Det finns ett antal viktiga egenskaper som en lastramp bör ha. Den ska vara just stark, lätt samt ha ett bra halkskydd. Därför är aluminium bra lämpat.

Känner du dig osäker är du välkommen att kontakta oss. Vi hjälper dig att hitta rätt lastramper och med de frågor du har. Du når oss på telefon eller e-post. Vi har fri frakt till närmaste ombud, oavsett vilken produkt du köper. Beställer du innan klockan 15.00 skickar vi dessutom dina varor dagen efter.

 

Ramp underlättar på- och avlastning - reservdelarsläpvagn.se Lastramp - reservdelarslapvagn.se

Lastramper eller en lastramp underlättar så väl lastning av fordon som tyngre gods.

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen