Tel. 070-621 35 66 - mån-fre 7.30-16

Fri frakt till ombud

 Fri support mån-fre 7.30-16

 Boka reparation och service av din släpvagn hos oss

Släpvagnsaxel - Bromsat & obromsat

Är du på jakt efter en släpvagnsaxel? Reservdelarsläpvagn.se är då helt rätt ställe att vara på. Vi erbjuder inte bara ett brett sortiment av släpvagnsaxlar från AL-KO, BPW och Knott bland annat. Vi har också lång erfarenhet och oslagbar kunskap och support. Här hittar du också reservdelar till axlar, både till bromsade och obromsade släpvagnar.

Vid köp av komplett axel, vänligen ring för beställning, 070-621 35 66.

Hos oss på reservdelarsläpvagn.se finns en mängd olika typer av släpvagnsaxel samt reservdelar till dessa. Vi jobbar bara med kvalitetsprodukter från välkända märken och leverantörer. Bland annat har vi släpvagnsaxel från varumärken så som KNOTT och AL-KO till bra priser. Kontakta oss för hjälp och support i valet av produkter till din axel.

 

Släpvagnsaxel, en viktig del på ditt släp

Släpvagnsaxel är ett av huvudelementen på din släpvagn. Vi erbjuder snabbast möjliga leverans för att du ska kunna använda din släpvagn igen så fort som möjligt.

 

Bromsad och obromsad släpvagnsaxel

Hos oss hittar du både obromsade och bromsade släpvagnsaxlar från ett flertal olika tillverkare samt i en mängd olika dimensioner. Skulle den axel du behöver inte finnas är det bara att kontakta oss så hjälper vi dig att hitta en bra lösning.

Skillnaden mellan en obromsad och en bromsad släpvagnsaxel är just att en bromsad axel har en egen broms medan en obromsad axel inte har någon broms. Ett släp med en obromsad axel bromsar då enbart av att bilen bromsar. En sådan släpvagn kallas för obromsad släpvagn och obromsade släp får förekomma där totalvikten är max 750 kg. Över 750 kg måste släpvagnen vara bromsad och i och med det alltså ha en bromsad axel.

 

Bör du renovera eller byta släpvagnsaxel?

Den frågan många ställer sig när deras släpvagnsaxel blivit sliten är om den ska renoveras eller bytas ut helt. Frågan är inte helt fel, men för de allra flesta är det bästa alternativet att köpa en helt ny axel och inte att renovera den gamla. Eftersom de flesta släpvagnsaxlarna oftast är väldigt slitna blir kostnaden för en ny axel i de flesta fall mindre.

 

Välja rätt släpvagnsaxel

När du har bestämt dig för att byta din gamla släpvagnsaxel kan det vara svårt att veta vad du ska byta till. För att kunna svara på det behöver du veta vilken tillverkare du har på den axel som ska bytas ut, vilken totalvikt din släpvagn har samt vilka mått.

Byte av märke på din släpvagnsaxel

Om du planerar att byta släpvagnsaxel på din släpvagn till en släpvagnsaxel från samma tillverkare samt med samma diameter på bromstrumman som din befintliga axel behövs ingen omregistreringsbesiktning av ditt släp göras. Skulle du däremot byta till en släpvagnsaxel från en helt annan tillverkare eller som har en annan bromsdiamater än din originalaxel behövs en ny registreringsbesiktning av släpvagnen göras. Ett bromsintyg är då ett måste, och bromsintyg följer med de flesta släpvagnsaxlar men tyvärr är det inte möjligt att få fram för alla. Hör med oss innan ditt axelbyte på din släpvagn och om du vill byta till en helt annan modell.

Tillverkare av släpvagnsaxel

För att hitta den tillverkare som din släpvagnsaxel som ska bytas ut har, kan du titta på antingen axelkroppen, navkåpan eller på bromssköldens baksida. På något av dessa ställen borde namnet på tillverkaren finnas.

Totalvikt

På registreringsbeviset för din släpvagn hittar du vilken totalvikt släpet har. Du kan annars söka på Transportstyrelsens hemsida efter ditt registreringsnummer och få fram den information du behöver.

Mått

För att veta vilka mått på släpvagnsaxel du ska beställa är det främst tre mått du behöver kontrollera.

  • A-mått, måttet för infästningshålen mellan center-till-center.
  • B-mått, bromstrummans yttersidas mått.
  • D-mått. Samtliga släpvagnsaxlar kommer idag som standard med två infästningshål på varje sida, och de har måttet 160 mm. Det är alltså standard för de flesta släpvagnar på marknaden, men du bör alltid kontrollera det innan du beställer.

Du ska alltså välja en axel med samma tillverkare som din befintliga släpvagnsaxel, den ska ha en maxvikt som är likadan som totalvikten för släpvagnen och den ska också ha rätt mått.

 

Köp din släpvagnsaxel hos reservdelarsläpvagn.se

Vi på reservdelarsläpvagn.se har flera generationers erfarenhet av att serva och sälja släpvagnar och hästtransporter samt reservdelar till alla typer av släp, så som vanliga släpvagnar, hästtransporter, husvagnar och båtvagnar. Du kan med andra ord känna trygghet när du köper din släpvagnsaxel eller någon annan produkt av oss. Tveka inte att kontakta vår kunniga support om du inte hittar den produkt du letar efter eller om du behöver hjälp med vilken modell eller del som passar just din släpvagn och dess axel.

Vi skickar också din släpvagnsaxel och övriga produkter fraktfritt till ombud över hela Sverige, hem till dörren för en extra avgift. Tryggt och säkert om du inte vill handla i en vanlig butik.

Släpvagnsaxel från Knott - reservdelarslapvagn.se

Släpvagnsaxel.

Populära produkter i underkategorierna

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen