Tel. 070-621 35 66 - mån-fre 7.30-16

Fri frakt till ombud

 Fri support mån-fre 7.30-16

 Boka reparation och service av din släpvagn hos oss

Hjullager släpvagn

Här hittar du vårt sortiment av hjullager släpvagn, hästtransporter, husvagnar och båttrailers. Lagren säljs enligt antal på bilden.

Måtten i rubrikerna visar innerdiameter * ytterdiameter * bredd i millimeter.

Hjullager släpvagn är en av de viktiga komponenter som behöver kontrolleras regelbundet samt bytas ut då och då. Hjullager bidrar till att hjulen rullar så pass friktionsfritt som möjligt samt absorberar en mängd stötar och kraft varje gång släpet används. Desto mer du använder släpvagnen desto snabbare kommer hjullagren att slitas ut samt behöva bytas ut.

Hjullager släpvagn är vanligtvis försedda med en tyngdbegränsning som är specifik för den modell som är i bruk. De kan vara tillverkade av till exempel stål eller aluminium. För att säkerställa god prestanda för en hjullager släpvagn rekommenderas det att de regelbundet inspekteras för att upptäcka eventuell skada eller slitage. Om det finns tecken på skador eller slitage bör hjullagerna omgående ersättas. I vissa fall kan det vara nödvändigt att använda specialverktyg för att ta loss och installera nya hjullager släpvagn.

När behövs hjullager släpvagn bytas ut?

Vid alla släpvagnars hjulaxel sitter ett hjullager. Ett hjullager ska rotera, annars ska de vara fixerade helt. Om hjullagren sitter löst behöver de troligtvis bytas ut. Hjullager släpvagn behöver kontrolleras regelbundet. Prova att snurra hjulet och lyssna om något ljud hörs. Om ovanliga ljud hörs från hjulet kan det vara tecken på att hjullagren behöver bytas ut. Detsamma gäller om det kommit in fett i navkapseln. Kontrollera det genom att känna på baksidan av hjulet. Om du känner fett där behöver packboxen bytas ut.

Att tänka på när du köper hjullager släpvagn

Det är inte nödvändigtvis svårt att byta hjullager släpvagn själv. Men det är kanske inte det roligaste att göra och inget du vill göra för ofta. Kvaliten och hållbarheten på olika hjullager släpvagn kan variera stort. Därför ska du vara försiktig så att du inte köper ett för enkelt lager som inte kan hantera höga påfrestningar samt som behöver bytas ut efter en kort tid. Du behöver också veta vilken typ av hjullager släpvagn du behöver. Det finns nämligen två olika hjullagerstyper, koniskt rullager och kompaktlager, och dessa båda hanteras på lite olika sätt.

Kompaktlager

Det vanligaste hjullagret för nyare släp kallas kompaktlager. Det kräver mindre underhåll än vad koniska rullager kräver. Kompaktlager ska inte smörjas utan det enda som behöver tänkas på är att kronmuttern är ordentligt åtdragen. De kompaktlager vi säljer håller hög kvalitet till skillnad från billigare varumärken.

Koniskt rullager

Koniska rullager har två beståndsdelar, en ytterbana och en innerbana, och de finns på främst lite äldre släp. Istället för kulor har ett rullager just rullar och dessa löper innanför löpbanan på ytterringen. Tack vare formen av en cylinder kan belastningen av släpet fördelas på en yta som är större. Där av klarar denna typ av hjullager släpvagn en större belastning. De rullager vi säljer är tillverkade för att kunna hantera extrem belastning samt för att säkerställa att hjullagret har maximal livslängd.

Hjullager släpvagn - reservdelarsläpvagn.se

Beställ idag hos reservdelarsläpvagn.se!

Beställ ditt hjullager släpvagn redan idag. Vi levererar snabbt och vår kunniga personal hjälper dig mer än gärna att hitta rätt bland våra produkter.

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen