Tel. 070-621 35 66 - mån-fre 7.30-16

Fri frakt till ombud

 Fri support mån-fre 7.30-16

 Boka reparation och service av din släpvagn hos oss

Släpvagnsbelysning | Släpvagn belysning

Här hittar du vårt sortiment av produkter inom släpvagnsbelysning (släpvagn belysning)

Behöver du ny släpvagnsbelysning (släpvagn belsyning)? Då är du på helt rätt ställe. Vi på reservdelarsläpvagn.se erbjuder både ett brett sortiment av belysning till din släpvagn samt kunnig support genom lång erfarenhet av att sälja släpvagnar och släpvagnsdelar.

Regler för släpvagnsbelysning (släpvagn belysning)

Att ha rätt släpvagnsbelysning (släpvagn belysning) är både ett lagkrav och bland de viktigaste delarna på din släpvagn ur trafiksäkerhetssynpunkt. Enligt Transportstyrelsen behöver din släpvagn vara utrustad med följande släpvagnsbelysning (släpvagn belysning):

  • Två stycken röda positionslyktor bak
  • Två stycken röda reflexanordningar bak
  • En stycke vit positionslykta fram (krävs om släpvagnen har en överskjutande del på längre än 200 millimeter mot mitten av vägen från bilen räknat)
  • Två stycken vita positionslyktor fram (krävs om släpvagnen har en överskjutande del på längre än 200 millimeter från bilen räknat i sidled)
  • Orangegula sidomarkeringsreflexer som ger sken åt sidan
  • Två stycken körriktningsvisare som ger orangegult ljus
  • Två stycken vita reflexer fram på släpvagnen

När du handlar din släpvagnsbelysning (släpvagn belysning) på reservdelarsläpvagn.se kan du känna trygghet då all vår belysning är både godkänd och av bra kvalitet.

En del av släpvagnsbelysning, baklykta (släpvagn belysning)

En del av släpvagnsbelysning, baklykta.

 

En bra släpvagnsbelysning (släpvagn belysning) ökar trafiksäkerheten

En väl fungerande släpvagnsbelysning (släpvagn belysning) är förutom ett lagkrav också väl investerade pengar för att öka trafiksäkerheten. Där av rekommenderar vi att alltid investera i bra släpvagnsbelysning (släpvagn belysning) samt att regelbundet underhålla den. Det finns minimikrav som självklart måste uppfyllas, men det finns goda skäl att införskaffa släpvagnsbelysning (släpvagn belysning) som är steget över miniminivån.

En anledning till det är att våra moderna fordon har släpvagnsbelysning (släpvagn belysning) riktad bakåt som är betydligt bättre i sin synlighet och ljusstyrka än vad som krävs av lagen. I och med det vänjer sig bilister vid ett relativt starkt ljus. Om släpvagnen då har den svagast tillåtna ljusstyrkan kan bilister som kommer bakifrån lätt missuppfatta situationen och se det som att släpvagnen befinner sig mycket längre ifrån än vad den egentligen gör. Och då fordon med släpvagn även oftast kör långsammare än övriga fordon kan dubbel fara uppstå. Därför är vår rekommendation att köpa släpvagnsbelysning (släpvagn belysning) som sitter monterat på stänkskärmarna. Det medför att bakljusen placeras så långt ut från släpet som möjligt, och medtrafikanter får rätt uppfattning om bredden av fordonet.

Släpvagnsbelysning av hög kvalitet (släpvagn belysning)

Vi säljer endast släpvagnsbelysning (släpvagn belysning) av högsta klass, även avseende fuktinsläpp. Om bakljuset tar in fukt blir det ärgning och så småningom dålig kontakt. Du behöver därför kontrollera den släpvagnsbelysning (släpvagn belysning) du köper tål fukt. Om du är i behov av att köpa ny släpvagnsbelysning (släpvagn belysning) ska du vända dig till en kunnig butik, och vi hjälper dig gärna med både support och val av släpvagn belysning. Vi har ett stort sortiment med allt du kan tänkas behöva inom släpvagn belysning, och vi jobbar bara med kvalitetsprodukter.  I vårt sortiment ingår bland annat skyltbelysning, bromsljus, bakljus och blinkers. Produkterna vi säljer är även robusta och tål de höga påfrestningar de utsätts för ofta. Som tidigare nämnt är godkänd släpvagnsbelysning (släpvagn belysning) ett lagkrav. Våra produkter uppfyller därför självklart alla de krav som finns för att var godkända.

Släpvagnsbelysning LED (släpvagn belysning)

Vi har som sagt ett brett sortiment inom släpvagnsbelysning (släpvagn belysning) och det inkluderar det numera mycket populära alternativet LED-lampor. LED-belysning finns bland annat som baklampor, positionslampor multilampor samt sidomarkeringslampor. Tveka inte att kontakta oss för hjälp med att plocka ihop ett belysningskit anpassat efter just dina behov.

Att tänka på vid byte av släpvagnsbelysning (släpvagn belysning)

Det som du måste tänka på när du ska till att byta släpvagnsbelysning (släpvagn belysning) är vilken modell som ska användas. Anledningen är att du inte bara kan byta till vilken lampa du vill. 

Skulle en av två lampor bak behöva bytas, behöver du byta till den modell som den fungerande lampan har. Du kan med andra ord inte ha en typ av lampa till höger och en annan typ av lampa till vänster. Om du skulle vilja byta till en annan modell av lampa behöver du alltså byta båda lamporna.

Populära produkter i underkategorierna

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen