Tel. 070-621 35 66 - mån-fre 7.30-16

Fri frakt till ombud

 Fri support mån-fre 7.30-16

 Boka reparation och service av din släpvagn hos oss

Släpvagnsbelysning för högsta säkerhet

Här hittar du vårt sortiment av produkter inom släpvagnsbelysning

Behöver du ny släpvagnsbelysning? Då är du på helt rätt ställe. Vi på reservdelarsläpvagn.se erbjuder både ett brett sortiment av belysning till din släpvagn samt kunnig support genom lång erfarenhet av att sälja släpvagnar och släpvagnsdelar.

 

Regler för släpvagnsbelysning

Att ha rätt släpvagnsbelysning är både ett lagkrav och bland de viktigaste delarna på din släpvagn ur trafiksäkerhetssynpunkt. Enligt Transportstyrelsen behöver din släpvagn vara utrustad med följande belysning:

  • Två stycken röda positionslyktor bak
  • Två stycken röda reflexanordningar bak
  • En stycke vit positionslykta fram (krävs om släpvagnen har en överskjutande del på längre än 200 millimeter mot mitten av vägen från bilen räknat)
  • Två stycken vita positionslyktor fram (krävs om släpvagnen har en överskjutande del på längre än 200 millimeter från bilen räknat i sidled)
  • Orangegula sidomarkeringsreflexer som ger sken åt sidan
  • Två stycken körriktningsvisare som ger orangegult ljus
  • Två stycken vita reflexer fram på släpvagnen

När du handlar din släpvagnsbelysning på reservdelarsläpvagn.se kan du känna trygghet då all vår belysning är både godkänd och av bra kvalitet.

En del av släpvagnsbelysning, baklykta

En del av släpvagnsbelysning, baklykta.

 

En bra släpvagnsbelysning ökar trafiksäkerheten

En väl fungerande släpvagnsbelysning är förutom ett lagkrav också väl investerade pengar för att öka trafiksäkerheten. Där av rekommenderar vi att alltid investera i bra belysning samt att regelbundet underhålla den. Det finns minimikrav som självklart måste uppfyllas, men det finns goda skäl att införskaffa släpvagnsbelysning som är steget över miniminivån.

En anledning till det är att våra moderna fordon har belysning riktad bakåt som är betydligt bättre i sin synlighet och ljusstyrka än vad som krävs av lagen. I och med det vänjer sig bilister vid ett relativt starkt ljus. Om släpvagnen då har den svagast tillåtna ljusstyrkan kan bilister som kommer bakifrån lätt missuppfatta situationen och se det som att släpvagnen befinner sig mycket längre ifrån än vad den egentligen gör. Och då fordon med släpvagn även oftast kör långsammare än övriga fordon kan dubbel fara uppstå. Därför är vår rekommendation att köpa släpvagnsbelysning som sitter monterat på stänkskärmarna. Det medför att bakljusen placeras så långt ut från släpet som möjligt, och medtrafikanter får rätt uppfattning om bredden av fordonet.

 

Släpvagnsbelysning av hög kvalitet

Vi säljer endast släpvagnsbelysning av högsta klass, även avseende fuktinsläpp. Om bakljuset tar in fukt blir det ärgning och så småningom dålig kontakt. Du behöver därför kontrollera att belysningen du köper tål fukt. Om du är i behov av att köpa ny släpvagnsbelysning ska du vända dig till en kunnig butik, och vi hjälper dig gärna med både support och val av belysning. Vi har ett stort sortiment med allt du kan tänkas behöva inom belysning till din släpvagn, och vi jobbar bara med kvalitetsprodukter.  I vårt sortiment ingår bland annat skyltbelysning, bromsljus, bakljus och blinkers. Produkterna vi säljer är även robusta och tål de höga påfrestningar de utsätts för ofta. Som tidigare nämnt är godkänd släpvagnsbelysning ett lagkrav. Våra produkter uppfyller därför självklart alla de krav som finns för att var godkända.

 

Släpvagnsbelysning LED

Vi har som sagt ett brett sortiment inom släpvagnsbelysning och det inkluderar det numera mycket populära alternativet LED-lampor. LED-belysning finns bland annat som baklampor, positionslampor multilampor samt sidomarkeringslampor. Tveka inte att kontakta oss för hjälp med att plocka ihop ett belysningskit anpassat efter just dina behov.

Populära produkter i underkategorierna
Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen